logoPNGbeige
artwork tattoo studio kiril shestakov tatuoimassa

Kuka on tatuoija

Tai tatuointiartisti

Tatuoija on henkilö, joka luo kuvia tai tekstejä iholle. Menetelmiä on monia ja niistä voit lukea tarkemmin artikkelista Mikä on tatuointi, mutta lyhyesti sanottuna kyse on neulatatuoinnista mikä tehdään ruiskuttamalla mustetta ihon pinnan alle lävistämällä se pienellä neulalla.
Tatuointi on yksi vanhimmista ihmisen tuntemista taiteen muodoista; muinaisina aikoina tatuointeja ei käytetty vain koristeena, vaan myös uskonnollisena merkityksenä tai statussymbolina.

Mitä tatuointi artisti tekee?

Ammattitaiteilijan työ

Tatuointiartisti on ammattitaiteilija, joka luo ja toteuttaa tatuointeja asiakkaan pyynnöstä. Kaikissa tatuointi liikkeissä on satoja, ellei tuhansia kuvia, joita asiakas voi katsoa ja joista hän voi valita itsellesi sopivan, tatuointia varten. Jotkut asiakkaat tuovat mukanaan oman kuvansa mistä tatuoijat luovat ainutlaatuisen tatuoinnin tilaustyönä.Tatuointi paikan valitseminen on myöskin hyvin tärkeä osaa prosessia, koska monet tatuoinnit evät yksinkertaisesti sovi tiettyyn paikkaan koon, vaikeuden tai kipukynnyksen takia. Kun kuva on valittu tai piirretty, tatuoija siirtää kuvan asiakkaan iholle. Kuvan sijoittelua voidaan säätää useita kertoja, kunnes asiakas on tyytyväinen.

Veren kautta helposti siirtyviä taudinaiheuttajia ja sairauksia on monia, ja meidän tatuoijamme pitävät erityisen huolen asiakkaan turvallisuudesta sekä siitä, että kaikki välineet steriloidaan ennen jokaista tapaamista. Meidän, Helsingissä sijaitsevassa tatuointi liikkeessä käytetään ainoastaan kertakäyttöisiä neuloja jokaisella istunnolla.

Kun tatuointi on tatuoitu iholle, alue on pidettävä puhtaana tartunnan välttämiseksi ja asianmukaisen paranemisen varmistamiseksi. Meidän tatuointiartistimme opastavat asiakasta oikeanlaisessa jälkihoidossa.

Meidä Helsinki tatuointistudion tatuoijien päivittäiset tehtävät:

  • Tatuointilaitteiden puhdistus ja sterilointi
  • Työalueiden puhdistus ja sterilointi
  • Uusien tatuointimallien miettiminen ja niiden luonnosteleminen
  • Pysyä ajan tasalla uusimmista tatuointitrendeistä
  • Tavata asiakkaita keskustellakseen heidän ideoistaan
  • Aikojen varaaminen
  • Tatuointien tekeminen asiakkaille
  • Asiakkaiden opastaminen oikeanlaiseen jälkihoitoon
  • Pysyä ajan tasalla viimeisimmistä terveys- ja turvallisuusmenetelmistä
artwork tattoo studio kuvatausta luonnokset isompi

Millainen on tatuoijan työpaikka

Elikkä tatuointiliike

Jotkut tatuointiartistit perustavat oman tatuointistudion vuosien kokemuksen jälkeen kuten esimerkiksi me, mutta useimmat taiteilijat yleensä työskentelevät olemassa olevassa tatuointistudiossa, jossa on kaikki tarvittavat tatuointilaitteet, useita suunnittelukirjoja ja oma työtila tatuointiasiakkaille. Työajat ovat yleensä klo 10–18 tai myöhemmin, kuutena päivänä viikossa. Jokainen tapaaminen vaatii intensiivistä keskittymistä ja jättää vähän tilaa virheille, joten työ voi olla henkisesti ja fyysisesti rasittavaa. Tatuointiartistin työ onkin kutsumusammatti ja tuo meille suurta nautintoa.

Tatuointiajan varaaminen:

Tatuointiajan varaaminen tehdään mielellään sähköpostin kautta, sillä meidän on helpompi kommunikoida asiakkaan kanssa ja vaihdella luonnokset ja ideat asiakkalle.
Ensimmäinen luonnos kuuluu tatuontihintaan, jos luonnos tehdään kokonaan uusiksi tai idea vaihtuu veloitamme siitä erikseen.

Tatuonnin parantumisen jälkeen artisti arvioi vahvistuksen tarvetta. Aika vahvistukseen voi varata lähettämällä kuva sähköpostin kautta.

Isokokoisten tatuontien ajanvaraus voi mennä noin kahden kuukauden päähän, syystä että suunnittelulle tarvitaan reilusti aikaa. Pyrimme aloittamaan isokokoiset tatuoinnit aamulla tai aamupäivällä.
Pienten- ja keskikokoisten tatuontien ajanvaraus voi mahtua neljän viikon sisälle.

Yleensä vastaamme sähköposteihin viikon sisällä ruuhka-ajat huomion ottaen.

Tatuointi hinnoittelu:

Aloitushinta on 100€. Päivän sessio 5-6 tuntia tulee maksamaan noin 700€ sis. alv 24%. Hinta riippuu
myös tatuoinnin sijainnista ja ihotyypistä. Keskikokoiset ja pienet tatuonnit arvioidaan tuntihinnalla

130€/h. Tapanamme on kuitenkin arvioida keskikokoisten ja pienten tatuontien hinta kuvien perusteel-
la. Joten lähetä rohkeasti esimerkkikuva meillä niin saat tarkemman tarjouksen.

Enemmän selviä kysymällä.

Tatuoinnit
Helsingissä

Pienet tatuoinnit
lyhyellä ajanvarauksella
alk. 100€

Hinnoittelemme tatuoinnit kuvan
koon ja työmäärän mukaan.
Lähetä rohkeasti esimerkkikuva meille
niin saat tarkemman hintatarjouksen.