logoPNGbeige
tatuointi kipukartta artworktattoo tatuointi helsinki копия

Tatuointi kipukartta

Sattuuko tatuoinnin ottaminen?

Tatuoinnin kivuliaimmat paikat. Mihin tatuointikipua voi verrata? Kuinka voi vähentää kipua tatuoinnin ottamisen aikana?

Ottaa huomioon että meillä jokaisella on erillainen kipukynnys ja toisille kipukartan punaisella merkityt osatkin voivat tuntua ihan ookoolta.

ikoni hyvin kevytta pistosta artwork tattoo tatuointi studio helsinki

Kevyttä
pistosta

ikoni hyvin ihan ok artwork tattoo tatuointi studio helsinki

Ihan
OK

ikoni hyvin kivuliasta artwork tattoo tatuointi studio helsinki

Hyvin
kivuliasta

Kuten tiedät, kauneus vaatii uhrauksia, eikä tatuointi ole poikkeus. Toive saada tatuointi kivuttomasti on edelleen yksi yleisimmistä asiakkaan toiveista. Todellisuudessa tatuoiminen ei ole niistä miellyttävimmistä toimenpiteistä, ja se tuo tiettyjä epämukavuuksia henkilöille sukupuolesta ja iästä riippumatta. Yllä näkyy ns. kipukartta, joka havainnollistaa tuskallisimmat (punaisella merkityt) ja suhteellisen epämiellyttävät (keltaisella merkityt) alueet tatuoinneille. Kartasta voit nähdä miltä sinun haluamasi tatuointi tulee tuntumaan haluamassasi kehon osassa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että meillä jokaisella on erillainen kipukynnys ja toisille kipukartan vihreällä merkityt osatkin voivat tuntua hyvin epämielyttävältä.

Luettelo Kehon Alueista ja Kivun Tasoista

Suhteellisen Epämielyttävä
Epämielyttävä
Lievää Kipua
Keskivaikea Kipua

Mihin tatuointikipua voi vertaa?

Jotkut ihmiset vertaavat kipua ihon raapimiseen neulalla, toiset – ampiaisen tai mehiläisen pistoon. Monet tatuointien käyttäjät ovat yhtä mieltä siitä, että he kokevat kivuliaimpia tuntemuksia, kun artisti työstää ääriviivaa, ja varjostuksen yhteydessä vaikutus iholla muuttuu ”harvemmaksi”. Sitä voidaan verrata useaan puremaan samanaikaisesti, mutta paljon pienemmällä intensiteetillä. Jos kuvio tehdään lähelle luuta, esiintyy kutinaa.

Tatuointi-istunnon lopussa tulee polttava tunne: se on väistämätöntä jokaiselle asiakkaalle. Syynä tähän ovat useat ihon yläkerroksen mikrotraumat.

Ota huomioon

Jokainen meistä havaitsee ulkoiset vaikutukset omalla tavallaan elimistön ominaisuuksien vuoksi. Tärkeimmät ja ratkaisevat tekijät: hermopäätteiden sijainti, rasvakerroksen määrä, ihon tiheys ja sen kestävyys äärimmäisiä lämpötiloja vastaan. Kaikki tämä määrittää, miten voimakkaasti kipu tuntuu istunnon aikana.

Erot kipukynnyksissä naisilla ja miehillä

Naisilla rasvakudoskerrostumat peittävät koko selän, suuren alueen reisistä ja sääristä, joten tatuoinnin kanssa työskentely näillä alueilla on lähes kivutonta (enimmäkseen asia koskee  yli 25 vuotiaita koska nuorilla tytöillä on ohuempi iho). On kuitenkin useita tapauksia, joissa naisen kehon herkkyys lisääntyy, esim. kuukautisten aikana ja viikkoa ennen. Suosittelemme tatuointiajan siirtämistä tämän ajanjakson ulkopuolelle.

Miehillä kivutomimmat paikkat – kyynärvarsi ja sääret. On syytä huomata, että miehillä on enemmän kipualueita. Tämä johtuu siitä, että rasvakerros on keskittynyt pääasiassa käden takaosaan sekä reiden ulkoosaan.

Ota Huomioon

Pääasiallinen kivun tunteeseen vaikuttava tekijä on pelko. On erittäin tärkeää asettaa mieli positiiviseksi ja olla huolehtimatta epämiellyttävistä ajatuksista, joita voi syntyä.
Ajattele tulevaa istuntoa hetkenä, joka tuo vain miellyttäviä tunteita. Esimerkisi  mieti hienoa ja kivun arvoista lopputulosta.

Kuinka vähentää kipua tatuomisen aikana?

Jos edessä oleva kipu ennen istuntoa on ainoa asia, joka pysäyttää sinut, suosittelemme käyttämään erikoispuudutusaineita (anestesia). Ne kestävät noin 3-4 tuntia, mikä riittää mukavaan melko ison tatuoinnin tekemiseen. Anestesia-aineet helpottavat huomattavasti herkkien ihoalueiden käsittelyä, mikä vähentää kipua ja auttaa myös vähentämään turvotusta ja verenvuotoa työn aikana.

Mitä saa ja mitä ei kannata tehdä ennen tatuointiaikaa

 1. Älä juo alkoholia tai tupakoi ennen istuntoa. Tämä kumoaa hermopäätteiden normaalin reaktion, mukaan lukien erityisesti tatuointeja varten suunniteltuihin kipulääkkeisiin.
 2. Ihmiset, jotka käyttävät verenhyytymistä vähentäviä lääkeitä, tulee ensin neuvotella tatuointiartistin kanssa, koska tässä tapauksessa on kiellettyä käyttää veren hyytymistä vähentäviä lääkkeitä ennen tatuoinnin ottamista.
 3. Kipulääkkeet lisäävät verenvuotoa, mikä puolestaan pakottaa musteen pois ihon alta. On tärkeää ymmärtää, että kaikki ihoosi vaikuttavat lääkkeet vaikuttavat myös tatuointiisi.
 4. Naisten tulisi välttää tatuoinnin ottoa kuukautisten aikana, koska herkkyys lisääntyy.

Usein kysytyt kysymykset

 1. Mikä on kivuttomin paikka tatuoinnille?
  Tällaisia paikkoja on useita: hartiat ja käsivarret, lannealue, pakarat ja jalat. Tatuointien otto näille aluielle on kivuttominta.
 2. Mikä on tuskallisin paikka tatuoinnille?
  Voimakasta kipua voi tuntea, jos otat tatuoinnin kasvoille, kaulalle, selkärangan alueelle, kylkiluille, kainaloihin ja herkille alueille – intiimialueelle ja nänneille.

 3. Kuinka vähentää tatuointikipua?
  Helpointa on jos ei valitse herkkiä tatuointipaikkoja. Mutta jos et ole valmis kestämään kipua, voit käyttää anestesia voidetta, esimerkiksi  TKTX voidetta. Tämä turruttaa voidellun alueen jolloin et tunne kipua.
 4. Voitko juoda kipulääkkeitä ennen tatuointia?
  Ei. Kipulääkkeillä on verisuonia laajentava vaikutus, mikä voi aiheuttaa vakavaa verenvuotoa tatuointi-istunnon aikana. Tämä voi johtaa musteen ”hylkimiseen” iholla, mikä vaikeuttaa tatuointoiartistin työtä. Seurauksena on, että tatuointi paranee huonommin, satuttaa enemmän ja lopputulos on sumea.
 5. Kumpi on tuskallisempaa – ääriviivat vai täyttö?
  Ääriviivan tekeminen on tuskallisempaa, koska tatuoinnin piirtämistä varten tatuointikoneen neula säädetään  kovaan iskuun. Täytön/ varjojen kanssa työskenneltäessä neula kulkee ihon läpi hellävaraisemmin, mikä tarkoittaa, että tuntemukset eivät ole niin vahvoja.

Tatuointiajan varaaminen:

Tatuointiajan varaaminen tehdään mielellään sähköpostin kautta, sillä meidän on helpompi kommunikoida asiakkaan kanssa ja vaihdella luonnokset ja ideat asiakkalle.
Ensimmäinen luonnos kuuluu tatuontihintaan, jos luonnos tehdään kokonaan uusiksi tai idea vaihtuu veloitamme siitä erikseen.

Tatuonnin parantumisen jälkeen artisti arvioi vahvistuksen tarvetta. Aika vahvistukseen voi varata lähettämällä kuva sähköpostin kautta.

Isokokoisten tatuontien ajanvaraus voi mennä noin kahden kuukauden päähän, syystä että suunnittelulle tarvitaan reilusti aikaa. Pyrimme aloittamaan isokokoiset tatuoinnit aamulla tai aamupäivällä.
Pienten- ja keskikokoisten tatuontien ajanvaraus voi mahtua neljän viikon sisälle.

Yleensä vastaamme sähköposteihin viikon sisällä ruuhka-ajat huomion ottaen.

Tatuointi hinnoittelu:

Aloitushinta on 100€. Päivän sessio 5-6 tuntia tulee maksamaan noin 700€ sis. alv 24%. Hinta riippuu
myös tatuoinnin sijainnista ja ihotyypistä. Keskikokoiset ja pienet tatuonnit arvioidaan tuntihinnalla

130€/h. Tapanamme on kuitenkin arvioida keskikokoisten ja pienten tatuontien hinta kuvien perusteel-
la. Joten lähetä rohkeasti esimerkkikuva meillä niin saat tarkemman tarjouksen.

Enemmän selviä kysymällä.

Tatuoinnit
Helsingissä

Pienet tatuoinnit
lyhyellä ajanvarauksella
alk. 100€

Hinnoittelemme tatuoinnit kuvan
koon ja työmäärän mukaan.
Lähetä rohkeasti esimerkkikuva meille
niin saat tarkemman hintatarjouksen.