Tatuointi Helsinki – Kun hankin niin mitä hankin?

Onko pohdinnan alla tatuoinnin hankinta mutta et oikein tiedä mitä ottaa, milloin ottaa ja etenkin että missä ottaa!? Netti on sitä sokkeloisempi mitä enemmän siihen paneutuu ja olisihan se nyt ihan kiva tietää edes vähän suuntaa ennen, kun soittaa tai käy tatuointiliikkeessä. Eikös vaan?

Nou hätä! Tässä tulee ”vinnkivitosta” mistä voisi hyvin lähteä liikkeelle. 😊

Ensimmäisenä voisi olla ihan hyvä miettiä millaista tatuointia sitä omaan ihoon haluaa laitta. Helsingissä tatuoineille on lähes yhtä monta tyyliä, kun on tekijääkin, joten valinta ei varmasti ole helppo. Lähtisinkin ensin miettimään itse kuvaa tai tekstiä enkä niinkään tyyliä. Taitava tatuointiartisti pystyy muokkaamaan kuvaa tai tekstiä lähes mille tatuointityylille tahansa. Mikä kuvastaa juuri sinua ja mikä on se sun juttusi? Niin pientä tai suurta ei olekaan mitä ei voitaisi tatuoinniksi muuntaa. Kannattaa myös ottaa huomioon, että tatuointi tulee olemaan pysyvä osa sinua eli mieti jotain itsellesi merkityksellistä asiaa. Se voi olla hyvinkin yksinkertainen asia mistä voidaan sitten tyylin kanssa muokata hyvin uniikki ja upea luomus, joten älä turhaan yritä miettiä jotain liian monimutkaisia asioita. Me olemme loppuen lopuksi aikas yksinkertaisia otuksia, joten monimutkainen idea voi menettää merkityksensä pitkällä aikavälillä. Monet inspiroituvat myös ihan juttelemalla asiasta muiden kanssa. Etenkin jos toisella on kokemusta tatuointien ottamisesta niin keskustelusta voi saada irti todella paljonkin. Äläkä turhaan lähde myöskään turhautumaan tilanteeseen, jos tatuointi ideaa ei heti tule. Itsellä ainakin parhaat ideat tulevat yhtäkkisesti ilman suurempaa ponnistelua.

Kun sitten tavalla tai toisella olet saanut tatuointi idean mitä haluat ihollesi laittaa, niin voidaan lähteä miettimään sitä tatuointityyliä ja kuten sanoin jo niin tyylejähän löytyy vaikka, kuinka paljon! Meidän lempi tatuointityylimme ovat esim. Black and gray, Dotwork ja Fotorealismi.

  • Black and gray tatuointityylissä painopisteenä on luoda kuvaa tai tekstiä käyttäen vain mustan ja harmaan eri sävyjä.
  • Dotworkissa tatuointikuvat ja tekstit luodaan lukuisista pisteistä pienempien ja ohuempien neulojen avulla.
  • Fotorealismissa taas tavoitteena on luoda valokuva tai todellisen elämän 3D- objektin näköisiä tatuointeja.

Vaikka meilläkin on mieltymyksemme niin tottakai kunnon tatuointiartisteina pystymme tuottamaan minkä tyylin tatuointia tahansa. Kyse onkin siitä mitä sinä haluat! Meidän nettisivuiltamme löydät hyvän skaalan tatuointityylejä ja niiden selostukset sekä kuvia meidän tuotoksistamme kunkin tatuointityylin kohdalla. Jos sitten kaipaat hieman enemmän kuin vain kuvia saadaksesi varmistuksen tyylillesi niin tule piipahtamaan meidän Helsingin tatuointiliikkeessämme ja katsotaan yhdessä.

vesiväri sydän

Hyvä olisi alustavasti myös miettiä minkä kokoista taideteosta haluat ihollesi. Nyrkkisääntönä sanoisin, että mitä pienempi sen nopeampi, mutta mitä suurempi sen yksityiskohtaisempi.

Jos esimerkiksi haluat yhden kirjaimen niin sen ei kovin suuri tarvitse olla mutta jos haluatkin puolestaan perhosen, jonka siivissä on kauniita kuvioita ja erilaisia värisävyjä niin realistisempaa on olettaa, että siitä tulee aika iso perhonen.

PAIKKA TATUOINNILLE

Mitenkäs sitten lähtisi miettimään, että mihin kohtaan sitä tatuointia iholla laittaisi ja mitkä mahtavat olla ne yleisimmät paikat mihin tatuointeja sitten laitetaan? Tässä on eroja miesten ja naisten suhteen. Naisilla on tapana ottaa pienempiä tatuointeja alueille, jotka usein ovat myös kivuliaampia, kuten esim. ranne, korvan tausta ja nilkka. Miehet usein taas panostavat suureen alueeseen ja tatuoinnin lopulliseen tuotokseen saattaa mennä kuukausia tai jopa vuosia. Miehille yleisimpiä paikkoja ovat esim. selkä, pohje ja hauislihaksen alue. HUOM! Nämä ovat siis vain esimerkkejä ja nykyään kuka vaan voi ottaa minne vain tatuoinnin sukupuolesta riippumatta, joten kannattaa miettiä juurikin sitä mihin sinua kiehtoo laittaa tatuointi.

Suosituimat tatuointialuet
Nykyään kun tatuoinnin ottaminen on yhä yleisempää niin moni ottaa tatuoinnin sinne missä se on trendikästä. Eli se mihin laitetaan ja mitä laitetaan, kulkee usein käsi kädessä sen kanssa mitä esim. julkkikset tekevät. Jos joku stara laittaa kaulaan tatuoinnin niin voidaan olla varmoja siitä, että fanit seuraavat perässä. Suosittelen kuitenkin lämpimästi harkitsemaan asiaa kaksi kertaa koska myöhemmin sitä voi helposti alkaa harmittelemaan varsinkin, jos tatuointipaikka on hyvin näkyvä. Monilla tatuointipaikan idea saattaa olla jo ennen varsinaista tatuointi-ideaa. Kaikille tämä ei kuitenkaan ole päivänselvä juttu! Kun mietit tatuointipaikkaa kannattaa ottaa huomioon tulevan tatuoinnin koko, kipukartta, pysyvyys ja näkyvyys. Kokoa ajatellessahan on aika selkeää, että esim. kämmenselälle et voi määräänsä isompaa tatuointia ottaa, kun pinta-alaa ei vaan ole niin paljon. ArtWork tattoo studio TATUOINTIKUVA Japanilainen lohikaarme olkapaa Jos taas puolestaan valitset selän niin sinnehän mahtuu yksi, jos toinenkin taideteos. 😉 Tatuoinnin kipukartalla tarkoitan yleisesti ottaen kivuliaimpia tai lievästi sattuvia kohtia kehossa johon tatuointia voidaan tehdä. Huomioi kuitenkin, että olemme jokainen yksilöitä, joten toiselle ns. ”kovaa kipua” tuottava kohta voi tuntua helpolta. Näitäkin on hyvä tutkia, jotta asia ei tule ihan puun takaa! Jos kaipaat lisätietoa asiasta katso, vaikka meidän sivuiltamme ”Kipu kartta” osiosta, jossa on havainnollistavat kuvat asiasta. Helposti voi ensikertalaisella ja miksei useamman tatuoinnin jo ottaneellakin unohtua se, että tatuointien haalistuvuus ja pysyvyys ovat yhteydessä siihen missä kohtaa ne ovat. Ne kohdat, jossa iho on ohutta ja liikkuu paljon, kuten nivelkohdat, voi helposti käydä niin että tatuointi haalistuu olemattomiin. Eritoteen näissä kohdissa usein onkin suositeltavaa, että käy uudelleen tatuointi reidessä polvessa ja sääressä värjäyttämässä tatuoinnin, mutta sekään ei takaa niin hyvää pysyvyyttä kuten esim. reidessä. Lähtisin myös miettimään tatuoinnin paikkaa sen näkyvyyden kannalta. Etenkin jos kyse on sinun ensimmäisestä tatuoinnistasi. Haluatko, että tatuointi on näkyvillä selkäpuolella muille, mutta ei niinkään sinulle vai kenties käsivarressa niin, että itsekin näät sen joka hetki vai haluatko sen ihan vaan piiloon muilta? 😉

PEITETATUOINTI

Mutta mitenkäs jos kyse ei olekaan ensimmäisestä tatuoinnista vaan haluatkin eroon sellaisesta tatuoinnista, joka on jo sinulla. Tähänhän on kaksi eri tapaa. Toiset saattavat haluta ns. puhdistaa koko pinnan eli käydä ottamassa laserilla tatuoinnin pois. Tämä on kuitenkin hyvin kallis ja kivulias prosessi. Lisäksi tatuoinnista jää yleensä haalea jälki kuitenkin. Suosittelen siis ensisijaisesti ottamaan yhteyttä tässäkin tapauksessa tatuointiliikkeeseen. Kaikki liikkeet eivät kuitenkaan peitetöitä tee mutta esimerkiksi me pyrimme aina toteuttamaan asiakkaan toiveita. Joten jos vain yhtään on mahdollista peittää vanha tatuointi uudella niin me kyllä teemme sen ja voin luvata, että siitä tulee U P E A!

Ennen Jälkeen

Mitkä asiat sitten vaikuttavat peitetatuointiin? Suurin vaikuttava tekijä peitetatuointia ottaessa on nimenomaan se vanha tatuointi. Mitä voimakkaampia ja dominoivampia värit ovat sitä haasteellisempi peitetatuointia on tehdä. Ideana on siis blendata vanhan ja uuden tatuoinnin musteet niin että vanha tatuointi sulautuu uuteen. Jos esim. vanhassa tatuoinnissa on sinistä ja tatuoija laittaa sen päälle punaista lopputulos on violetin sävyinen. Parhaimman lopputuloksen saat, kun suunnitellaan peitetatuointi yhdessä koska etenkin tällaisessa työssä kyse on paljon myös ammattitaidosta. Kukatahasa osaa värittää kuvan päälle kuvan mutta vain harvat osaavat tehdä siitä taidetta.

Lue lisää peitetatuoinneista.

TATUOINNIN HINTA

Monia varmaankin tässä kohtaa viimeistään alkaa kiinnostamaan, että mitä tämä leikki sitten oikein maksaa? Joten… Monilla voi olla ideana maksaa mahdollisimman vähän tatuoinnista. Mutta onko se sitten lopulta niin hyvä idea? Kyse on kuitenkin asiasta, jota kannat koko loppuelämäsi. Eikös olisi kiva, jos sen saisi upeana kertaheitolla? Noh! Mitkä asiat sitten vaikuttavat hintaan? Monella voi olla vääristynyt ajatus siitä, että Helsingissä tatuoinnit maksaisivat jotenkin enemmän kuin muualla, mutta näin ei suinkaan ole vaan suurin tekijä on tatuoinnin koko. Suuressa työssä kuluu enemmän suunnittelu- sekä toteutusaikaa. Ammattitatuoija pitää myös aina hyvää huolta siitä, että hänellä on tarvittavat välineet tatuointia tehdessä. Itse laitteet kuuluvat huoltaa aika-ajoin ja tarvitaanhan siinä tatuointia tehdessä esim. hanskoja, desinfiointiainetta, mustetta, siirtokuvapaperia ja tussejakin. Mikään näistä ei suinkaan ole ilmaista. Itse yrityksenkin ylläpito maksaa myös: Liiketilan vuokra, lakisääteiset vakuutukset niin tatuoijan sekä sinun turvaksesi ja tietysti puhelinliittymä sekä netti ovat aina maksullisia. Kaikki tämmöinen sisältyy tatuoinnin hintaan ja vain murto-osa hinnasta päätyy tatuoijan palkaksi. Lue tatuonnin hinnoista.

MITEN VALITA TATUOINTILIIKE

Noniin! Nyt kun kaikki pohjatyö on tehty, niin olisi sen viimeisen, mutta ei suinkaan vähäisimmän valinnan vuoro. Tatuointiliikkeen valinta. Miten ihmeessä sitä osaa valita oikeanlaisen tatuointiliikkeen? Etenkin Helsingissä tatuointeja voi tehdä lähes joka nurkan takana, mutta se ei tarkoita sitä, että jokainen paikka olisi sinulle sopiva. Lähde ajattelemaan asiaa itsesi kannalta. On tärkeää, että tunnet olosi hyväksi tatuoijan kanssa. Teillä pitää olla yhteinen sävel sen suhteen mitä ihollesi laitatte. 

Netistä voit katsoa erilaisia tatuointiliikeitä ja jo pelkästään nettisivut kertovat paljon paikasta. Jos sivut eivät vaikuta hyvin tehdyltä ja aidoilta niin miksi sitten edes vaivautua paikanpäälle? Netin kautta pääset myös katsomaan tatuointiliikkeiden arvosteluita, mutta lopullisen päätöksen kannattaa tehdä vasta silloin kun käyt paikan päällä juttelemassa tatuoijan kanssa. Ole siis rohkea ja ota yhteyttä. Esim. meille voi laittaa sähköpostia ja siihen jo suoraan kertoa omaa ideaansa, laittaa kuvia ja voidaan sitten lähteä siitä suoraan liikkeelle.

HISTORIAPLÄJÄYS

– Jos jotakuta kiinnostaa💕

Tatuoineilla on ollut aina voimakas merkitys kantajalleen. Niitä on käytetty esimerkiksi uskontoihin liittyen sekä sosiaalisen statuksen kertomiseen. Tatuointien historia on tuhansia vuosia pitkä ja se ulottuu todistettavasti jäämies Ötzin aikakaudelle, joka on arvioitu olevan yli 5300 vuotta sitten. Muumioituneen jäämiehen kehossa oli 57 tatuointia.

Vaikka kyse onkin hyvin vanhasta perinteestä, on tatuointien ottaminen herättänyt paljon ristiriitaisia tunteita riippuen aikakaudesta. Esimerkiksi Euroopassa tatuointi historia ulottuu muinaisen Egyptiin saakka, mutta keskiajalla tatuoinnit kiellettiin uskonnon nimissä. Tatuoinnit saivat uutta jalansijaa Euroopassa vasta suurten ristiretkien aikana, ja tämänkin jälkeen on tatuointien ottaminen ollut milloin positiivinen ja milloin jopa hyljeksittävä asia. Vaikka nykyään maailmankuvamme onkin enemmän erilaisuuteen kannustava, niin todennäköistä on, että tatuointien ottaminen tulee aina tuottamaan ristiriitaisia tunteita riippuen silloisista normeista.

Suomeen tatuoinnit vakiintuivat vasta 1970-luvun lopulla. Tatuointi kulttuuri rantautui Suomeen lähinnä Englannin rockabilly-kulttuurin myötä, mutta meni miltein vuosikymmen ennen, kun Suomeen saatiin ensimmäinen tatuointiliike (1987, Iivus Tattoo, Ruovesi). 1988 Helsinkiin perustettiin ei vaan yksi vaan peräti kolme tatuointiliikettä, jotka ovat vielä tänä päivänäkin toiminnassa.

Pidätkö tästä artikkelista? Jaa linkki!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tatuointiajan varaaminen:

Tatuointiajan varaaminen tehdään mielellään sähköpostin kautta, sillä meidän on helpompi kommunikoida asiakkaan kanssa ja vaihdella luonnokset ja ideat asiakkalle.
Ensimmäinen luonnos kuuluu tatuontihintaan, jos luonnos tehdään kokonaan uusiksi tai idea vaihtuu veloitamme siitä erikseen.

Tatuonnin parantumisen jälkeen artisti arvioi vahvistuksen tarvetta. Aika vahvistukseen voi varata lähettämällä kuva sähköpostin kautta.

Isokokoisten tatuontien ajanvaraus voi mennä noin kahden kuukauden päähän, syystä että suunnittelulle tarvitaan reilusti aikaa. Pyrimme aloittamaan isokokoiset tatuoinnit aamulla tai aamupäivällä.
Pienten- ja keskikokoisten tatuontien ajanvaraus voi mahtua neljän viikon sisälle.

Yleensä vastaamme sähköposteihin viikon sisällä ruuhka-ajat huomion ottaen.

Tatuointi hinnoittelu:

Aloitushinta on 100€. Päivän sessio 5-6 tuntia tulee maksamaan noin 700€ sis. alv 24%. Hinta riippuu
myös tatuoinnin sijainnista ja ihotyypistä. Keskikokoiset ja pienet tatuonnit arvioidaan tuntihinnalla

130€/h. Tapanamme on kuitenkin arvioida keskikokoisten ja pienten tatuontien hinta kuvien perusteel-
la. Joten lähetä rohkeasti esimerkkikuva meillä niin saat tarkemman tarjouksen.

Enemmän selviä kysymällä.

Tatuoinnit
Helsingissä

Pienet tatuoinnit
lyhyellä ajanvarauksella
alk. 100€

Hinnoittelemme tatuoinnit kuvan
koon ja työmäärän mukaan.
Lähetä rohkeasti esimerkkikuva meille
niin saat tarkemman hintatarjouksen.